7 tips voor sterken nagels!

Door 2

Dé 7 tips voor sterke nagels!

1Niet bijten! – Eén ding wat je absoluut niet moet doen is bijten. Het bijten van je nagels of de velletjes rondom je nagels kan behoorlijk voor wat problemen zorgen. Je kunt snel ontstekingen krijgen bij te ver doorgebeten velletjes, door de hoeveelheid bacterieeen die op je hand zitten. Probeer dus zoveel mogelijk van je nagels af te blijven en probeer telkens wanneer je je hand naar je mond brengt te bedenken hoeveel bacteriën je lichaam dan direct binnendringen.

2Draag handschoenen – Probeer wanneer je schoonmaakt altijd rubberen handschoenen te dragen.  Niet alleen je nagels beschadigen door schoonmaakmiddelen, ook je handen drogen heel snel uit.

3 Weinig water – Je nagels breken sneller af als je heel veel met water in contact komt. Nagels zijn zacht en absorberen water snel waardoor ze ook sneller scheuren. Zorg dat je nagels droog zodra je weer aan de slag gaat met je handen.

4Regelmatig verzorgen – Geef je handen en nagels een wekelijkse manicure. Dit is belangrijk om je nagels sterk en gezond te krijgen. Vooral je nagelriemen moet je dagelijks goed hydrateren en in smeren. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde, lange nagels. Als je nagelriemen flexibel zijn en soepel op je nagel liggen bevordert dit de groei van je nagels. En je handen zien er ook meteen een stuk verzorgder uit. Voed je nagelriemen dagelijks met een olie of een serum om de droge huid rond je nagelplaat zachter en flexibeler te maken. Verwen je nagelriemen daarna door ze zachtjes te masseren, Dit stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei.

5Gebruik altijd een crème met SPF – Smeer daarom altijd je handen en je nagelriemen in met een zonnebrandcrème om je te beschermen tegen schadelijke stralingen.

6Niet knippen – Knip je nagels nooit, maar vijl ze! Het knippen zorgt voor kleine beschadigingen en met een vijl weet je zeker dat je je nagels goed behandelt. Zorg dat je altijd een (glazen) vijl in je handtas hebt. Hartstikke handig!

7Proteïne – Voedsel met veel proteïne doet wonderen voor je nagels. Vis, vlees en eieren, maar ook Kiemgroenten zoals taugé, waterkers, alfalfa, fenegriek en lijnzaadkiemen.

Nadia