Make-up slecht voor je huid?

Door 0

Als je dagelijks makeup gebruikt, kun je je wel eens afvragen:

Is make-up slecht voor je huid?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar makeup. Veel schadelijke stoffen zijn de afgelopen jaren verboden en de vraag naar ‘groene makeup’ met natuurlijke ingrediënten lijkt steeds groter te worden. Maar aan de andere kant hebben ontwikkelingen er ook voor gezorgd dat de makeup micro- of nanodeeltjes bevatten die dieper in je huid kunnen doordringen. Hierdoor is het resultaat van de makeup misschien mooier, maar is het kost meer moeite om het goed te verwijderen.

Wel of geen makeup

Make-up kan je mooier maken, je huid egaler en geeft kleur aan je gezicht. Bovendien wordt als belangrijkste middel tegen veroudering geadviseerd om iedere dag een crème of foundation met een UV-filter te gebruiken. Make-up biedt dus ook een bepaalde bescherming tegen zon, maar ook vuil en andere weersinvloeden. Genoeg redenen om wel make-up te gebruiken.

Slapen met makeup op

‘Nooit met make-up op gaan slapen’, wordt vaak gezegd. En inderdaad, als je dagelijks make-up gebruikt, is het heel belangrijk om ’s avonds je gezicht goed te reinigen.

Je make-up er ’s avonds goed afhalen lijkt dus heel belangrijk. Makeup mengt zich met huidvet en vuil en kan je poriën verstoppen. Bovendien legt makeup een laagje over je huid, waardoor afvalstoffen die door je huid naar buiten komen, niet afgevoerd kunnen worden. Reinig je huid daarom ’s avonds om make-up, zweet en vuil te verwijderen, maar ook ’s ochtends om talg en eventuele resten van nachtcrème te verwijderen.

Nadia